Ik gebruik een benaderingswijze die gebaseerd is op de zes basisprincipes van Bewust Leiderschap. Ik gebruik geen vastomlijnde methode, omdat de ervaring leert dat juist de verschillende aspecten uit meerdere methoden ieder voor zich waardevol en inzetbaar zijn. Afhankelijk van zowel de combinatie baas – hond als het individu hond en baas integreer ik wat nodig is. 

De Bewust Leiderschap Techniek is een benaderingswijze waarin je leert hoe je jouw hond op een voor de hond natuurlijke en begrijpelijke manier kunt begeleiden.


 

Een hond spreekt onze taal niet, een hond communiceert grotendeels via geurentaal en lichaamstaal. Voor de hond is het vaak volkomen onduidelijk wat wij als ‘gewenst gedrag’ van hem willen zien. Zodra je begeleid gaat worden door mij, ga je onder andere de intenties van je hond leren begrijpen en je gaat het gedrag begrijpen wat jouw hond in zijn eigen taal laat zien. Je leert begrijpen wat de hond je probeert duidelijk te maken en ook leer je antwoorden te geven die voor jouw hond duidelijk zijn.

Ik begeleid hondeneigenaren die hun hond beter willen leren begrijpen en willen leren hoe ze zelf hun hond in elke situatie goed kunnen begeleiden. Ik ga daarbij uit van de hond én de eigenaar, ieder met een eigen persoonlijkheid, incasseringsvermogen, manier van reageren en emotionele beleving.


 

Mijn hart ligt bij honden die herplaatst worden. Honden hebben net als wij geborgenheid nodig en kunnen door wat ze hebben meegemaakt beschadigd zijn. Je kunt een zichtbaar angstige of onzekere hond zien. Ook kan de hond een opgewonden standje zijn, nauwelijks bereikbaar. Deze honden kunnen een gevuld rugzakje hebben of zelfs een trauma hebben opgelopen. Hier ligt mijn expertise. Ik coach hondeneigenaren die een probleem met hun hond ervaren waar ze zelf niet meer uitkomen.


Ontdek hoe je jouw hond leert begrijpen en de begeleiding kunt geven die je hond nodig heeft, zodat jullie relatie nog beter wordt. De mooiste band samen is als je hond reageert vanuit vertrouwen en het gevoel veilig te zijn.

Het traject duurt een half jaar en bestaat uit 8 sessies. In deze sessies ga je in de praktijk “werken” met de zes basisprincipes van Bewust Leiderschap. Ik ga jou begeleiden, samen met je hond, in jullie leefsituatie en omgeving. Zo ervaar je in het moment wat er gebeurt, hoe het anders kan en hoe je dat kunt doen.

Ontdek een tipje van de sluier van Bewust Leiderschap. Je maakt kennis met 3 basisprincipes en ervaart hoe ik werk en wat het met je doet. Je krijgt meer inzicht in het welzijn van jouw hond, zodat je hem beter kunt begeleiden.  

Het traject duurt 3 maanden en bestaat uit 4 sessies, waarvan de eerste sessie uit de introductie van Bewust Leiderschap bestaat. Daarna volgen nog drie sessies waarin je in de praktijk gaat “werken” met de eerste drie basisprincipes van Bewust Leiderschap. Ik kom bij je thuis, omdat dat de leefomgeving is van jouw hond waar van alles gebeurt.

Speciaal voor mensen die nog maar kort een hond uit het buitenland of herplaatser hebben geef ik een assesmentsessie. Ik kom bij je thuis en geef 1,5 uur persoonlijke begeleiding, beantwoord vragen en ga samen met jou in de praktijk werken. We kijken samen of jouw indruk/interpretatie van de signalen die je hond geeft kloppen. Zo kan je de basis leggen, een goed fundament van waaraf je samen verder kunt. 

Speciaal voor mensen die sinds korte tijd ander gedrag bij de hond ervaren en niet weten hoe ze de hond kunnen helpen. Of als je eens wilt kennismaken met mijn manier van werken, wilt sparren over jou en je hond, mijn inzicht wilt horen over gedrag van jouw hond. Ook hier kom ik bij je thuis, omdat dat de leefomgeving van je hond is. Je kunt kiezen voor één sessie en daarna beslissen of je nog een vervolg wilt.