Ingrid Timmermans

Mijn wens is dat wij mensen de hond steeds beter gaan begrijpen, zodat de relatie met je hond kan verdiepen. Dat je ontdekt dat het niet om het zichtbare gedrag gaat, maar vooral om de emotie erachter. Als je de belevingswereld van de hond leert begrijpen, gebeuren er hele bijzondere dingen. Het doel is een relatie op basis van veiligheid, vertrouwen en verbinding.

Ik heb de opleiding Kynologisch gedragstherapeut bij Martin Gaus hondenschool Lelystad gevolgd. Daarnaast heb ik een opleiding Integrated Persoonlijk Coach gevolgd, om mezelf nog meer te bekwamen op het gebied van begeleiding en ondersteuning.

Na zelf een hond te hebben gehad die zwaar getraumatiseerd was wegens een heftige aanval van een andere hond op de leeftijd van 7 maanden, ben ik me gaan specialiseren in angst, emoties en daaruit voortvloeiend gedrag. Toen ik er 2 jaar later een berghond bij kreeg die nog zeer dicht bij de natuur stond en ik zelf in een stressvolle periode zat, ging ik ervaren hoe enorm veel invloed wij zelf als baas hebben op het gedrag en welzijn van de hond.

Lees meer over Ingrid Timmermans

 

Rakker

Ras: Kruising windhond/pointer

Karakter: Hulpvaardig

Geboren: Griekenland

In vijf woorden: Jager, lief, gentleman, knuffelbeer, wijze man

Geslacht: Mannetje

Lees meer over Rakker

Loeki

Ras: Kruising terrier/chihuahua

Karakter: Eigenwijs

Geboren: Roemenië

In vijf woorden: Lenig, slim, razendsnel, gevoelig, alert

Geslacht: Vrouwtje

Lees meer over Loeki

JB

Ras: Kruising herder/vlinderhondje

Karakter: Temperamentvol

Geboren: Macedonië

In vijf woorden: Eigenwijs, beetje lomp, snel van slag, spraakzaam, knuffelig

Geslacht: Mannetje

Lees meer over JB