De begeleiding

Mijn hart ligt bij honden die herplaatst worden. Honden hebben net als wij geborgenheid nodig en kunnen door wat ze hebben meegemaakt beschadigd zijn. Je kunt een zichtbaar angstige of onzekere hond zien. Ook kan de hond een opgewonden standje zijn, nauwelijks bereikbaar. Deze honden kunnen een gevuld rugzakje hebben of zelfs een trauma hebben opgelopen. Hier ligt mijn expertise. Ik coach hondeneigenaren die een probleem met hun hond ervaren waar ze zelf niet meer uitkomen.

Ik help mensen hun hond beter te begrijpen. Ik leer je kijken vanuit de belevingswereld van de hond, zodat je inzicht krijgt in gedrag en emoties van de hond en jullie onderlinge communicatie. Ik laat je ervaren hoe het is om vanuit verbinding samen te zijn. Via inzicht ga je ervaren, en daar ligt de kracht van de stappen die jullie nemen.

De relatie met je hond

Door samen met jou aan het werk te gaan, leer je ontdekken hoe jouw hond de omgeving, situaties en jouw gedrag ervaart en ga je herkennen wat hij nodig heeft om zich op z’n gemak te voelen. Je gaat inzien wat angst kan doen met je hond en met jezelf en hoeveel impact stress heeft op je hond.
Ik begeleid jou samen met je hond en leg direct helder uit wat er gebeurt en hoe jullie beter met elkaar mee kunnen gaan werken, zodat je ervaart hoe je vanuit begrip en wederzijds vertrouwen je hond in elke situatie goed kunt gaan begeleiden. Ik kijk daarbij altijd naar de mogelijkheden van jou en je hond, want zowel jij als je hond zijn unieke persoonlijkheden en het is van belang dat jullie beiden je goed voelen en relaxed kunnen omgaan met hetgeen je doet, zonder over je grenzen heen te gaan.

De kracht van de begeleiding zit zowel in de benaderingswijze van Bewust Leiderschap als in het coachende element. Je krijgt inzichtelijk hoe de relatie met je hond is, inclusief eventuele miscommunicatie en wederzijds onbegrip. Op deze manier leer je stapsgewijs hoe het anders kan. En door het anders te doen, ervaar je ook hoe dit voelt. Het wordt hierdoor verankerd, ‘gewoon’ gemaakt, en dit maakt de band en respect tussen jou en je hond aanzienlijk sterker en brengt rust en evenwicht in de relatie.

Wil je meer weten over Bewust Leiderschap?

Lees er hier alles over!