Marinke & Tom Back

Marinke & Tom Back

Onze Obi en Lea hebben we beide uit het buitenland en 9 maanden na elkaar geadopteerd. Obi is echt een reu, met een sterke eigen wil en Lea is erg schrikachtig, wil alles doen voor aandacht, maar vind het ook eng. We konden vanaf het begin merken dat er bij Lea angst in zat. In de eerste 2 jaar hebben we om de zoveel tijd verschillende hondentrainers laten komen, omdat we merkten dat we tegen verschillende dingen aanliepen. Hierbij merkten we dat er nooit een methode was die voor beide honden werkten, omdat ze zo verschillend zijn.

Het lopen met 2 honden werd op een gegeven moment niet meer leuk. Het uitvallen naar andere honden werd ook naar mensen, als mensen binnenkwamen blafte Lea alles bij elkaar, Lea konden we na 2 jaar nog geen minuut alleen laten en Lea werd telkens meer hyper en onrustiger. En dat terwijl we veel aandacht aan ze besteedde, regelmatig trainde en zorgde voor veel beweging.

Op een gegeven moment ging het fout en heeft Lea zonder waarschuwing zomaar iemand gebeten op straat. Mijn man en ik waren heftig ontdaan en zaten met de handen in het haar. Zo kon het niet doorgaan, dus vroegen we de stichting (waar we Lea vandaan hadden) om raad en zij raadde Ingrid aan. 

Alleen al het eerste intake gesprek maakte veel bij ons los. Ingrid had veel begrip, luisterde aandachtig en legde heel goed uit hoe het kan werken bij een hond uit het buitenland met angst en het was duidelijk dat Lea haar emmer overgelopen was.

In totaal hebben we 4 sessies met Ingrid gedaan. Van te voren moet je je inlezen en tijdens de sessie praat je over je ervaringen en ga je ter plekke oefeningen uitvoeren. En wat heeft het ons en onze honden rust en reinheid gegeven! Wij zijn onze honden veel beter leren lezen en hebben vooral het ideaal beeld van wat een hond moet doen en moet kunnen durven loslaten. Wij doen nu wat het beste werkt voor onze honden (en ons), ook al is dat eigenlijk niet gebruikelijk. En dat gaf zo veel meer rust en ruimte. Niet alleen Lea is enorm gegroeid, ook Obi plukt er de vruchten van en wil veel meer contact met ons maken. En… wij kunnen Lea onderhand al 30 min alleen laten! Dus die 4 uur gaan we misschien ooit ook nog wel eens halen ;-).

Marinke & Tom Back