Her name is Lola

Her name is Lola

En of ze een showgirl is?

Ze is een hond uit Macedonië, gered toen kinderen met haar aan het voetballen waren. Ze was toen acht weken jong. In de shelter verpieterde ze en na omzwervingen is ze, 5 maanden oud, door Cathleen en haar man geadopteerd en verhuist naar België.

Dat is heel in het kort. En genoeg voor nu. Want Lola is Lola. En Lola is in alles vol overgave.

Ze schrikt vol overgave, ze begroet vol overgave, ze trekt vol overgave, ze eet vol overgave, ze sloopt vol overgave, ze blaft vol overgave. Ja, je kunt dit grenzeloos noemen. En heel begrijpelijk dat ze geen grenzen kende. Wie zou haar structuur hebben gegeven in haar jonge leven? Wie zorgde er voor haar, bij wie kon ze schuilen? Wie bood haar veiligheid? Het was duidelijk dat Lola in het eerste begin van haar leven veel had gemist.

Maar Lola is ook vol overgave in het geven van haar liefde en zachtheid. Ze krult zich tegen je aan op de bank en kan heel zacht je oor besnuffelen. Wat een intens zachtaardige hond.

Cathleen zat een beetje met haar handen in het haar en had via via over mij gehoord. Onder andere over mijn ervaring met buitenlandse honden, en vooral ook met angstige honden. Via Facebook las ze de verhalen die ik eerder schreef, zoals over Happy en Gaia en ze herkende dat Lola ook veel vanuit angst reageerde en besefte dat ze hulp nodig had.

In verband met de grote afstand was het niet mogelijk losse afspraken met elkaar te maken. Maar er werd een oplossing gevonden: ze huurde een huisje hier vlak bij, zodat we in een paar dagen 4 sessies met elkaar konden doen. Het werd een intense vierdaagse, we hebben veel meegemaakt, gevoeld, ervaren en geleerd. En wat een prachtige stappen hebben zij gezet.

Opnieuw heb ik onze ervaringen opgeschreven en ga het hier delen. Wellicht zijn de ervaringen herkenbaar. Wellicht brengt het jou ook nieuwe mogelijkheden met jouw hond.